Pagina'sVandaag eens een ander artikeltje dan wat jullie van mij gewend zijn. Dit artikel gaat namelijk over mijn haar. Ik geloof dat ik nog nooit een artikel over mijn haar heb geschreven, maar aangezien mijn haar best wel is veranderd vind ik het toch leuk om erover te schrijven. Benieuwd naar wat er precies met mijn haar is gebeurd? Lees snel verder!

Normaal gesproken heb ik niet zoveel over mijn haar te melden. Ik verf mijn haar namelijk nooit en als ik naar de kapper ga is het alleen om de puntjes te knippen. Geen grote veranderingen dus. En ja, hiermee beantwoord ik gelijk een vraag die vaak aan mij gesteld wordt. Is die lichtblonde kleur van mijzelf? Ja, dit is mijn eigen kleur. Ik merk dat veel mensen ervan uitgaan dat ik mijn haar verf, maar dit is niet zo. Veel mensen verven hun haar in deze kleur, maar vergeet niet dat lichtblond ook gewoon een natuurlijke haarkleur is! Maar goed, aangezien ik al 21 jaar deze haarkleur heb wilde ik toch maar eens wat anders. Al maanden heb ik mij verdiept in verschillende balayage en ombre haarstijlen. Ik wilde graag dat mijn haar aan de bovenkant donkerder zou worden en dat dit zou overlopen in mijn eigen haarkleur. Op donderdagochtend ging ik naar de kapper met een foto die ik op Instagram had gevonden van een meisje met een waanzinnige ombre. Twee uur later kwam ik thuis met een totaal ander kapsel. Het was alleen wel erg bruin. Ik wilde graag dat mijn haar vanaf mijn nek naar beneden helemaal mijn eigen kleur zou zijn, maar nu waren alleen mijn onderste puntjes nog blond. Of terwijl, ik was gewoon een brunette. Hoewel de kleur erg mooi was en de overloop ook heel mooi gedaan was vond ik het erg vreemd om ineens brunette te zijn. Ik was het natuurlijk helemaal niet gewend en al mijn kleren stonden er maar raar bij. Steeds wanneer ik mezelf in een spiegel zag vond ik niet dat ik op mezelf leek. Alsof ik een pruik op had, zo voelde ik me. Die dag ging ik naar het Primark evenement in Amsterdam, dus het kan best dat een aantal van jullie bloggers mij daar gezien hebben met bruin haar! Wat ik erg grappig vind is dat ik die dag een paar keer te horen heb gekregen 'oh je haar is wel beter zo hoor, veel natuurlijker!' terwijl mijn haar juist net geverfd was en lichtblond mijn natuurlijke kleur is! Maar ik voelde me dus echt niet mezelf als brunette en het was ook niet wat ik wilde en zoals de foto die ik had laten zien. Daarom ging ik de volgende ochtend weer naar de kapper.

Ik legde aan de kapper uit dat ik toch graag veeeel meer blond in mijn haar wilde. De kapsters reageerde heel lief en begrepen wat ik wilde. Dus de onderkant van mijn haar werd weer blond geverfd. Toen ik na een paar uur het resultaat zag was ik super blij en voelde ik me weer helemaal mezelf. Alleen de kapper was niet tevreden over de overloop van bruin naar blond, dit vond zij te 'abrupt'. Daarom bood zij aan om een paar dagen later de overloop wat mooier te verven. En zo zat ik een paar dagen later weer bij de kapper en de overloop is sindsdien inderdaad een stuk mooier. Al met al ben ik dus drie keer in een halve week naar de kapper geweest en heeft mijn haar het behoorlijk te verduren gehad. Nu maar veel haarmaskertjes gebruiken dus! En hoewel ik het echt zenuwslopend vond om mijn haar zo te veranderen en ik dus ook behoorlijk heftige make-overs ondergaan heb ben ik super blij met mijn haar. Zoals het nu is, is precies hoe ik het wilde! Het is wel een spoeling en ik merk dat het al snel vervaagd, ook omdat ik de laatste dagen veel in de zon zit. Maar misschien is dit wel iets wat ik permanent wil doen. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn nieuwe haar vinden! Laat het mij vooral even weten!

8 opmerkingen:

 1. Wauw ik vind het echt héél mooi!! Ik zou dit ook zó onwijs graag willen als mijn haar niet zo dun en breekbaar was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het ook erg mooi geworden! Het blond is ook nog iets witter dan hoe je eigen haar was, of niet? Staat je goed! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel cool uit! Ben benieuwd of ik je nog zie op fashion week, om het in het echt te aanschouwen, haha! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gaaf!! Zo zou ik mijn haar ook wel willen. :D

  BeantwoordenVerwijderen