Ik had het geluk dat ik afgelopen maandag de show van Dorhout Mees tijdens FashionWeek mocht bijwonen. Zij showde haar Fall Winter 2016 collectie onder de titel STAGES. De inspiratie voor de show haalde zij uit oude theaters. Fluweel rode gordijnen, gebroken beton, prachtige voorstellingen, indrukwekkende decors en kostuums en de echo van het applaus zijn allemaal elementen die zorgde dat Dorhout Mees gefascineerd raakte door
theater. Deze inspiratiebron zie je terug in het silhouet van de stukken. Kostuums en korsetten, maar ook de vorm van het theater zelf en de ronde vormen van eindeloze fluwelen stoelen worden weerspiegelt. Stoffen vallen asymmetrisch langs het lichaam als theaterdoeken. De handgemaakte schoenen zijn ge├»nspireerd op satijnen spitzen. 

“De grootsheid van een theater waar ooit prachtige stukken zijn opgevoerd in kostuums en grote verhalende decors, afgezet tegen het verval en de melancholische vergetelheid van deze bijzondere ruimtes. De combinatie van zulke uitersten fascineert mij eindeloos,” aldus Esther Dorhout Mees.


De show vond ik een waar spektakel waarin de meest prachtige stukken voorbij kwamen. Dit zijn mijn favoriete looks uit de collectie:
1. Een prachtige, dromerige look. Ik vind de combinatie van kleur met de gouden details erg mooi. De pofmouwen in combinatie met het korset zorgt voor dramatische vormen.
2.
Dit vind ik een heel mooi ontwerp door de doorschijnende stof met daarop donkerblauwe bewerking. Ook hier komt de pofmouw weer terug.
3.
Dit ontwerp lijkt erg op nummer twee, maar deze jurk laat net iets meer zien. Deze donkerrode kleur vind ik ook erg mooi.
4.
Dit vind ik een prachtig broekpak waaraan ik heel goed kan zien dat dit ge├»nspireerd is op de theaterkostuums. 
5.
Dit vind ik een heel gaaf ontwerp door de vormen. Het lijkt uit drie losse delen te bestaan. De dramatische pofmouw vind ik gaaf en het kleurgebruik vind ik prachtig.
6.
Met deze look sluit ik mijn rijtje favorieten af. Ook dit vind ik een heel gaaf broekpak. De aandacht gaat gelijk naar de schouders en de borst waardoor de taille extra slank lijkt. 

Tijdens FashionWeek heb ik veel gefilmd. Lijkt het jullie leuk om onder andere van deze show een video te zien? Laat het hieronder achter bij de comments.

1 opmerking:

  1. Bij 4 had ik ook echt zo iets dat het heel lekker zou zitten, geen idee waarom. Maar de show was prachtig!

    xo

    BeantwoordenVerwijderen